Opel GT 1970

10 juni 2010 16:02 #1 door Crashman113
Opel GT 1970 werd gestart door Crashman113
Hallo allemaal,

Ik ben net van start gegaan om een afgebroken project van de vorige eigenaar weer uit de oude doos te halen en zelf aan te beginnen heb ook al wat geplaatst bij de tab motor, ben er niet uit wat ik met de motor zal doen, maar hoop dat ik er uit kan komen door wat info en tips van jullie, de mede-forum posters.
Zit een gereviseerde 1900 in met een Solex carb die de laatste 10-15 jaar niet meer in beweging is geweest. Dus daar zal zeker naar gekeken moeten worden.
Tevens is het diff aan diggelen > lagers kapot.
Hier zou dus een nieuwe in moeten.

Maar zit ook te denken om een 2.0i 16v Zetec van een ford er in te zetten met sierra bak en diff en deze er in zetten. Dit alles is een stuk goedkoper dan een 20xe er in te zetten, de 20xe is ongeveer even duur als de hele set van ford.-O-
Al doen de prestaties niet ver onder van de zetec in vergelijking van de xe. hij mist wat meer koppel +- 30nm en ong. 10 pk, tevens veel draadeinden aanwezig in dit blok, handig om motorsteunen te plaatsen dus :) maar wel een stuk goedkoper.

De auto is ook al voorzien van een nieuwe lak, dit is ca. 10 tot 15 jaar geleden gedaan bij Susselbeek dit is waar het project ongeveer is beëindigd door de vorige eigenaar (kleur heeft wel wat van gif groen tot een beetje gelig)

Ook er nog een Oranje Gt, maar wil toch eers het een en dan het andere doen:p

Ik zal zo spoedig mogelijk wat foto's plaatsen ;)

Mgv, Erwin

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.

10 juni 2010 17:29 #2 door AutoInformatief
Beantwoord door AutoInformatief in topic Opel GT 1970
Welkom! Laat die foto's maar komen hoor, daar ben ik altijd wel benieuwd naar.

Wat betreft de andere motor...weet je zeker dat je de auto niet meer origineel wil houden qua motor? Wil je echt die paar pk en al het werk eromheen meer hebben terwijl je een goede motor hebt liggen?

www.AutoInformatief.com/ - -Your Online Launch Control! - -

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.

10 juni 2010 18:14 #3 door Crashman113
Beantwoord door Crashman113 in topic Opel GT 1970
achteraf is het niet zo'n goed idee nee, liep iets te hard van stapel idd. En dit is toch mijn eerste project, denk niet dat het verstandig is om mijzelf meteen in het diepe te gooien. ik wil wel kijken hoe dit gaat, en misschien als ik er aantoe kom kan ik de andere gt die ik heb te staan wel wat groter aanpakken, sinds ik dan de auto een beetje ken. Zal mogelijk morgen of in de loop van volgende week echt met het stukje nostalgie aan de gang. Deze auto die ik bezit (waar ik mee bezig ga) is tevens een geïmporteerde gt uit Californië. Heb alle elektrische schema's van het technisch handboek van de downloads uit geprint. Zal de bedrading eerst even nalopen, sinds er een aantal afgeknipte draden door het schutbord komen. Moet nog even een waterpomp regelen, en een pakking setje kopen. tevens de vooras rubbers even angen sinds deze na ca. 40 jaar op de auto hebben gezeten lichtelijk uitgedroogd:p

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan dit gesprek.